Costin Raiu, Kaspersky Lab: Sunt constant atacuri asupra băncilor din România şi nu sunt raportate

Postat la 19 septembrie 2017 48 afişări

Atacurile cibernetice asupra instituţiilor bancare din România sunt constante, nefiind raportate, anul trecut existând şase, a declarat Costin Raiu, directorul global al echipei de Cercetare şi Analiză de la Kaspersky Lab, marţi, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Costin Raiu, Kaspersky Lab: Sunt constant atacuri asupra băncilor din România şi nu sunt raportate

„Sunt atacuri împotriva băncilor în mod constant în România. Noi ştim de şase atacuri, anul trecut. Nu putem să le dăm numele pentru că am lucrat cu unele dintre ele. Părerea mea este că sunt constant atacuri şi nu sunt raportate. Poate sunt raportate interbancar sau la BNR, dar public, eu zic că transparenţa este relativ mică”, a spus Costin Raiu.

Din totalul atacurilor cibernetice, 90% sunt infracţiuni cibernetice tradiţionale, relativ simple, care ţintesc utilizatorii de acasă, 9,9% sunt atacuri direcţionate împotriva firmelor mici, medii şi mijlocii, iar 0,1% sunt atacuri avansate, potrivit directorului echipei de Cercetare şi Analiză.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.