Cornel Cărămizaru, numit director deneral al FrieslandCampina România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 decembrie 2015 1052 afişări

Compania FrieslandCampina România va avea, începând cu 1 ianuarie 2016, un nou director general: Cornel Cărămizaru (40 de ani). El îl înlocuieşte pe Jan Willem Kivits, care a condus operaţiunile companiei, în ultimii trei ani, şi care a fost numit director general al FrieslandCampina Rusia.

Cornel Cărămizaru, numit director deneral al FrieslandCampina România

“România este o piaţă importantă, la nivel internaţional, pentru Royal FrieslandCampina. Operăm în România într-un mediu plin de provocări”, a declarat Cornel Cărămizaru. El este acum director de vânzări si trade marketing al FrieslandCampina România şi s-a alăturat companiei în 2011. Are peste 18 ani de experienţă ca manager în companii multinaţionale din industria de bunuri de larg consum. El deţine un MBA în Marketing şi este specializat în managementul strategic şi de conducere a afacerilor.

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze Royal FrieslandCampina, una dintre cele mai mari şase companii producătoare de lactate din lume, cu prezenţă în peste 100 de ţări la nivel global. FrieslandCampina este prezentă pe piaţa din România cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Campina şi Dots şi oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt şi gustări pe bază de lapte.

Compania ocupă locul al treilea pe piaţa lactatelor, evaluată la 4 miliarde de lei, cu o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei în 2014, în creştere faţă de 2013 (372 milioane de lei). Liderul pieţei este Albalact, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 475 de milioane de lei, în creştere faţă de 2013 (423 milioane de lei), iar profitul a crescut şi el, ajungând la 12,3 milioane de lei, faţă de 8,4 milioane de lei în 2013. Pe poziţia a doua în piaţa lactatelor se află Danone, a cărui cifre de afaceri a a scăzut de la 481 milioane de lei în 2013 la 456 de milioane de lei anul trecut, iar pierderile raportate au crescut, de la 5 milioane de lei la 16 milioane de lei, în acelaşi interval. Albalact este singura afacere controlată de investitori români în topul producătorilor din industria laptelui; francezi, greci şi nemţi (Danone, Friesland Campina, Fabrica de lapte Braşov, Delaco, Hochland, Dorna, Covalact) deţin felii importante din această industrie, abia pe locurile nouă şi zece, în funcţie de cifra de afaceri mai aflându-se afaceri locale (Simultan şi Lactag).

Cornel Cărămizaru este primul CEO roman al FrieslandCampina Romania.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cornel-caramizaru-numit-director-deneral-al-frieslandcampina-romania-14923044
14923044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.