COREPER II a validat formal susţinerea Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European - surse

Postat la 25 septembrie 2019 26 afişări

COREPER II s-a întrunit miercuri pentru a lua act de acordul Consiliului UE şi PE privind susţinerea Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European, au afirmat surse europene, pentru MEDIAFAX. Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE urmează să transmită o scrisoare PE prin care confirmă acordul comun.

COREPER II a validat formal susţinerea Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European - surse

„În cadrul reuniunii COREPER II de astăzi (miercuri-n.r), Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE a informat statele membre ale UE cu privire la întâlnirea echipelor de negocieri din partea Consiliului UE şi Parlamentului European din seara de 24 septembrie 2019, în care s-a constatat un acord comun cu privire la susţinerea doamnei Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Preşedinţia finlandeză a Consiliului UE va transmite în scurt timp Parlamentului European o scrisoare prin care confirmă acordul comun. Preşedinţia finlandeză a anunţat intenţia de a formaliza decizia prin adoptarea acesteia ca punct A, fără discuţie, la unul dintre următoarele Consilii”, au afirmat surse europene, pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a afirmat, marţi, după ce Comisia LIBE şi Consiliul UE au ajuns la un acord definitiv pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al Parchetului european, că toţi paşii care vor urma de acum înainte reprezintă „pure formalităţi”.

Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European a ajuns la un "acord definitiv" cu Preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al Parchetului european.

"Echipele de negociere pentru şefia Parchetului european, etapa finală, după ani de dezbateri: alături de colegii M. Pagaza şi M. Holmeier şi de reprezentanţii Preşedinţiei finlandeze. Acord final între Consiliu şi Parlamentul European: Laura Kovesi, primul procuror-şef european", a declarat marţi seară, prin Twitter, Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei LIBE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laura kovesi,
sustinere,
parchet,
validare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.