Coreea de Sud i-a cerut Coreei de Nord să renunţe la rachete şi să îşi plătească datoriile

Postat la 07 decembrie 2012 52 afişări

Seulul a cerut Phenianului vineri să renunţe la distrugătorul program de rachete cu rază lungă de acţiune şi să-i ramburseze sutele de milioane de dolari încasate ca ajutor alimentar de către regimul comunist în ultimii zece ani.

Coreea de Sud a furnizat Coreei de Nord 2,6 milioane de tone de ajutoare, în perioada 2000-2007, în valoare de 720 de milioane de dolari americani.

Ajutorul, rambursabil pe o perioadă de 20 de ani, a fost oferit în condiţii avantajoase, scadenţa iniţială fiind de 5,83 de milioane de dolari. Începând din iunie, datoria nu a mai fost rambursată, potrivit ministerului sud-coreean însărcinat cu afaceri privind cele două state coreene.

"În timp ce nu îşi rambursează datoria şi poporul său suferă de lipsuri alimentare, Coreea de Nord prevede lansarea unei rachete. Este o risipă de bani care ar putea hrăni locuitorii săi timp de mai mulţi ani", a denunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Kim Hyung-Suk.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Coreea de Sud,
Coreea de Nord,
rchete
/actualitate/coreea-de-sud-i-a-cerut-coreei-de-nord-sa-renunte-la-rachete-si-sa-isi-plateasca-datoriile-10376689
10376689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.