Coreea de Sud amendează Tesla cu 2,2 mil. dolari, a exagerat autonomia de rulare a maşinilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 ianuarie 2023 103 afişări

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a declarat că va impune o amendă de 2,2 milioane de dolari companiei Tesla pentru că nu şi-a informat clienţii cu privire la autonomia mai mică a vehiculelor sale electrice (EV) la temperaturi scăzute, scrie Reuters.

Coreea de Sud amendează Tesla cu 2,2 mil. dolari, a exagerat autonomia de rulare a maşinilor

Comisia Coreeană pentru Comerţ (KFTC) a declarat că Tesla a exagerat autonomia de deplasare a maşinilor sale la o singură încărcare, rentabilitatea acestora în comparaţie cu vehiculele pe benzină, precum şi performanţa staţiilor sale de încărcare pe site-ul său oficial local din august 2019 până recent.

Autonomia de rulare a maşinilor producătorului american de vehicule electrice scade pe vreme rece cu până la 50,5% faţă de modul în care sunt anunţate online, a precizat marţi KFTC într-un comunicat.

Tesla nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Pe site-ul său de internet, Tesla oferă sfaturi de conducere pe timp de iarnă, cum ar fi pre-condiţionarea vehiculelor cu surse de energie externe şi utilizarea aplicaţiei sale actualizate Energy pentru a monitoriza consumul de energie, dar nu menţionează pierderea autonomiei de rulare la temperaturi sub zero grade.

În 2021, Citizens United for Consumer Sovereignty, un grup de consumatori din Coreea de Sud, a declarat că autonomia de condus a majorităţii vehiculelor electrice scade cu până la 40% la temperaturi scăzute, atunci când bateriile trebuie încălzite, Tesla suferind cel mai mult.

Anul trecut, KFTC a amendat producătorul auto german Mercedes-Benz şi unitatea sa coreeană pentru publicitate falsă legată de emisiile de gaze ale vehiculelor sale diesel pentru pasageri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
amendă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.