Coreea de Nord ameninta cu razboiul nuclear! Coreea de Sud se pregateste

Postat la 13 decembrie 2010 10 afişări

Tensiunea atinge cote alarmante in peninsula coreeana. Dupa numeroase atacuri ale Nordului, acum Sudul ignora apelul comunistilor la incetarea pregatirilor militare. In replica, Phenianul ameninta cu un razboi nuclear.

Cooperarea americano-sud-coreeana ar putea declansa un razboi nuclear in Asia de Sud-Est, dupa ce Coreea de Sud a inceput manevrele militare si nu le-a oprit la cererea Phenianului, scrie Associated Press.Nord-coreenii au bombardat in urma cu trei saptamani insula Yeonpyeong, iar de atunci pana acum, Coreea de Sud face exercitii militare comune cu Statele Unite ale Americii.Manevrele navale efectuate de Sud se vor desfasura saptamana aceasta, de luni pana vineri, in 27 de zone.

Un comandant al Statului Major sud-coreean spune ca nu este nimic amenintator la adresa cuiva si ca de fapt aceste exercitii sunt manevre de rutina care nu au loc in apropierea granitei maritime disputate de cele doua Corei, unde a avut loc atacul luna trecuta.Coreea de Nord se va sprijini pe puterea sa nucleara pentru a se apara in fata actiunilor "ostile" ale Statelor Unite si Coreei de Sud, a declarat vineri si ministrul nord-coreean de Externe, Pak Ui Chun, intr-un interviu acordat agentiei ruse Interfax.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Asia,
Coreea de Nord,
razboi,
Coreea de Sud
/actualitate/coreea-de-nord-ameninta-cu-razboiul-nuclear-coreea-de-sud-se-pregateste-7810887
7810887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.