Coreea, afectată de cele mai importante furtuni de nisip înregistrate în ultimii cinci ani

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 23 februarie 2015 75 afişări

Peninsula Coreea a fost afectată luni de cele mai puternice furtuni de nisip înregistrate în ultimii cinci ani, iar autorităţile au declanşat alerte sanitare din cauza rafalelor de vânt care aduc un praf galben şi produse chimice dinspre China, relatează cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo online.

Potrivit ziarului, Coreea de Sud a fost acoperită duminică de cele mai puternice furtuni de nisip, în ultima zi a vacanţei de Anul Nou lunar. Administraţia Meteorologică Coreeană (KMA) a emis duminică o alertă pentru Seul şi avertismente - primele din ultimii cinci ani - pentru restul ţării, cu excepţia regiunii de sud-est.

Potrivit KMA, alerte cu privire la praful galben vizează oraşele Incheon şi Seoul, provincia Gyeonggi şi o parte a provinciei Gangwon, între altele. În schimb, o serie de oraşe din sud-est, între care Busan şi Ulsan nu au fost vizate de asemenea alerte.

O alertă este emisă atunci când concentraţia prafului pe oră se preconizează că urmează să depăşească 800 de micrograme pe metrul cub timp de două sau mai multe ore, iar un avertisment atunci când nivelul atinge cel puţin 400 de micrograme.

KMA a avertizat că nori groşi de praf urmau să acopere, luni, cea mai mare parte a ţării. Oamenii au fost îndemnaţi să stea înăuntru cât mai mult posibil şi să poate măşti atunci când ies.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE SUD,
METEO,
SĂNĂTATE
/actualitate/coreea-afectata-de-cele-mai-importante-furtuni-de-nisip-inregistrate-in-ultimii-cinci-ani-13878627
13878627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.