Cora pleacă la 1 iunie din mall-ul Galleria Arad

Autor: Andreea Tobias, Marian Buga Postat la 04 mai 2015 113 afişări

Hipermarketul Cora ar urma să-şi înceteze activitatea în mall-ul Galleria Arad de la 1 iunie, conform unei notificări transmise GCT România, proprietarul complexului, iar în condiţiile în care contractul pentru închirierea spaţiului era pe zece ani se poartă discuţii privind eventuale despăgubiri.

Potrivit unui comunicat transmis luni, de GTC România, proprietarul mall-ului Galleria Arad, Cora a notificat că ar urma să-şi mai desfăşoare activitatea în acest centru comercial doar în luna mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Notificarea a fost făcută de către România Hypermarche, proprietarul lanţului de hipermarketuri Cora, iar în informare se arată că activitatea Cora în Galleria Arad ar urma să înceteze la 1 iunie.

”Am primit notificarea Cora şi în acest moment explorăm toate opţiunile legale existente, contractul de închiriere fiind semnat pe o perioadă de 10 ani. În acelaşi timp, suntem în diferite discuţii cu alţi operatori de hipermaketuri precum şi cu alţi retailer de calibru şi o eventuală plecare a Cora nu este sinonimă cu stoparea activităţii Galleria Arad, existând întotdeauna alte opţiuni”, afirmă, în comunicat, Danny Bercovich, CEO GTC România.

Surse locale din cadrul Galleria au declarat corespondentului MEDIAFAX că se poartă discuţii privind acordarea unor despăgubiri către GTC, avându-se în vedere că se renunţă la închirierea spaţiului înainte de data prevăzută în contract.

GTC România a investit în 2014 peste 1,5 milioane de euro în Galleria Arad, inaugurând RoboLand, cel mai mare parc de distracţii dintr-un centru comercial la nivel regional, şi organizând sute de evenimente şi campanii destinate comunităţii locale, de la o expoziţie de dinozauri în parteneriat cu National Geographic la diferite workshop-uri, târguri şi concursuri.

Gradul de ocupare al celor două centre comerciale Galleria pe care GTC România le deţine pe plan local, în Arad şi Piatra Neamţ, s-a menţinut anul trecut la 88%, veniturile din operare înregistrând o creştere de aproximativ 9% faţă de anul anterior, în timp ce rezultatul net a fost de 0,4 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de un milion de euro în 2013.

GTC România a fost înfiinţată în 1999 şi face parte din GTC Group, companie cu o experienţă de peste 18 ani în dezvoltarea de proiecte imobiliare în zece ţări din Europa Centrala şi de Est: Polonia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă, Rusia şi Ucraina.

GTC România este unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local, având un portofoliu format din proiectul de birouri City Gate din Bucureşti, ansamblul rezidenţial Rose Garden, amplasat în Bucureşti, şi două centre comerciale sub brandul Galleria - în Arad şi Piatra Neamţ.

GTC Group a fost înfiinţată în 1994 în Polonia şi este o companie publică, listată la bursa din Varşovia, care are un portofoliu de proiecte finalizate evaluat la aproximativ un miliard de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CORA,
NOTIFICARE,
/actualitate/cora-pleaca-la-1-iunie-din-mall-ul-galleria-arad-14206576
14206576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.