Copleşită de o datorie colosală de 250% din PIB, una dintre cele mai mari vizitate ţări din lume impune o taxă pentru turişti

Postat la 09 noiembrie 2017 189 afişări

În faţa unei datorii publice care echivalează cu 250% din PIB, guvernul japonez caută cu disperare noi surse de finanţare a programelor sale.

Copleşită de o datorie colosală de 250% din PIB, una dintre cele mai mari vizitate ţări din lume impune o taxă pentru turişti

Potrivit cotidianului Asahi, citat de Les Echos, guvernul conservator condus de premierul Shinzo Abe ar intenţiona să propună în cadrul viitoarei reforme fiscale crearea unei taxe „sayonara“ care ar urma să fie impusă începând cu anul fiscal 2019 tuturor persoanelor care părăsesc ţara, indiferent că sunt cetăţeni japonezi sau turişti străini.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Asahi, ar fi vorba de o taxă de 1.000 de yeni, sau 7,5 euro. Având în vedere că Japonia a înregistrat aproape 40 milioane de plecări în 2016, statul japonez ar spera să obţină cel puţin 40 miliarde de yeni (300 milioane de euro) în fiecare an de pe urma noii taxe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.