Copilul tău este implicat în activităţi artistice? Eşti în pericol să fii amendat! Vezi de ce

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 mai 2015 163 afişări

Părinţii copiilor care joacă şi câştigă bani din reclame, filme, piese de teatru, concerte sau alte activităţi artistice tebuie să anunţe acest lucru la serviciul public de asistenţă socială, iar cei care nu respectă acest lucru pot fi sancţionaţi cu amenzi de până la 5.000 de lei. Prevederile sunt incluse în HG 75/2015, care precizează că părinţii trebuie să informeze asistenţa socială înainte de începerea activităţii copiilor.

Copilul tău este implicat în activităţi artistice? Eşti în pericol să fii amendat! Vezi de ce

Nota de informare trebuie însoţită de copia certificatului de naştere al copilului, copiile asctelor de identitate ale părinţilor, copia actului de identitate a însoţitorului, certificat medical care să ateste dacă minorul este apt pentru activitatea respectivă, aviz psihologic care să arate dacă particularităţile psihice ale copilului îl recomandă pentru activitatea respectivă şi dacă a fost informat şi este de acord să participe, avizul medicului sportiv, pentru copiii care participă la activităţi sportive de preformanţă şi adeverinţă din partea unităţii de învăţământ, dacă activitatea se desfăşoară în perioada programului şcolar. În zece zile lucrătoare de la începerea activităţii părinţii trebuie să transmită serviciului de asistenţă socială şi o copie certificată conform cu originalul a contractului încheiat cu organizatorul.  Amenzile sunt între 1000 şi 5000 de lei.

Ativităţile pot fi de actor, figurant, cântăreţ, muzician, dansator, acrobat la varii instituţii: teatre, operă, balet, circ, concursuri de dans, de muzică sau aprice alte activităţi pe scenă, în filme artistice, înregistrări de emisiuni pentru radio şi televiziune, cu sau fără scopuri publicitare, sedinţe foto, prezentări de modă sau sport de performanţă.

Copiii cu vârsta sub 5 ani pot desfăşura activităţi doar între 9.00 şi 17.00, cei între 5 şi 12 ani între 8.00 şi 20.00, iar minorii de peste 12 ani între 7.00 şi 22.00. Durata activităţii trebuie să fie de cel mult o oră pe săptămână în cazul copiilor sub un an, două ore pe zi pentru 1 - 5 ani, patru ore pe zi pentru 5 - 12 ani şi şase ore pe zi peste 12 ani. Hotararea stabileşte şi alte limite de timp.

Copilul trebuie însoţit de un adult pe toată durata activităţilor. Lipsa unui însoţitor sau dacă respectivul nu-şi îndeplineşte atribuţiile se amendează cu 5000 - 8000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitati,
copil,
amenda,
implicare,
pericol,
copii
/actualitate/copilul-tau-este-implicat-in-activitati-artistice-esti-in-pericol-sa-fii-amendat-vezi-de-ce-14263907
14263907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.