Copil român umilit la o scoală in Spania: „Pleacă în nenorocita ta de ţară şi schimbă-ţi numele”

Postat la 20 septembrie 2016 1435 afişări

Copil român umilit la o scoală in Spania: „Pleacă în nenorocita ta de ţară şi schimbă-ţi numele”

Javier Albadalejo, profesor de educaţie plastică la Instituto de Educación Secundaria (IES) BENICALAP din Valencia, Spania, este acuzat că a umilit în faţa clasei o elevă  de 13 ani, din România.

Mama fetei ne-a povestit că în prima zi de şcoală, joi 8 septembrie, la ora de educaţie plastică, profesorul a început să strige catalogul.

„Când a ajuns la ea, profesorul a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că aşa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: «Que te vayas a tu puto país a cambiarte tu nombre que eso no lo entiendo yo» («Pleacă în nenorocita ta de ţară şi schimbă-ţi numele, că eu nu-l  înţeleg»)”, spune mama fetei, a declarat mama fetei pentru Inforoes.

Întregul episod s-a petrecut în clasa, de faţă cu mai mulţi elevi.

Luni 19, septembrie, fata a avut din nou oră cu acelaşi profesor.  Din nou, bărbatul a ţinut să-i „reamintească” elevei că nu-i înţelege numele .

Părinţii fetei au început o serie de demersuri pentru a aduce la cunoştinţă, atât directorului instituţiei de învăţământ, cât şi autorităţilor, cele două incidente.

„Locuiesc de 10 ani în Spania, eu şi soţul meu muncim şi plătim taxe la fel ca oricare alt cetăţean, nu permit nimănui să-mi umilească copilul. Voi merge până în pânzele albe, e inadmisibil ca un copil să sufere din cauza faptului că are un nume diferit”, a mai spus mama fetei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
nume,
umilire,
copil,
scoala,
plecare,
fata,
profesor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.