Copiii şi reţelele de socializare: Câţi părinţi verifică ce prieteni îşi fac copiii lor pe Facebook sau Messenger

Postat la 05 februarie 2013 15 afişări

Aproape 70 la sută dintre părinţi afirmă că nu verifică ce prieteni sau contacte adaugă copiii lor pe profilul de reţea socială sau în lista de yahoo messenger, iar 19,9 la sută dintre ei ştiu despre copiii lor că s-au întâlnit faţă în faţă cu o persoană pe care au cunoscut-o pe internet.

Organizaţia "Salvaţi copiii" a prezentat marţi, de Ziua siguranţei pe internet, "Studiul privind utilizarea internetului în familie", care arată că 86,2 la sută dintre copii spun că folosesc internetul zilnic, iar 87 la sută dintre ei au cont pe Facebook. Dintre cei prezenţi pe o reţea de socializare, 29 la sută au profiluri publice.

De asemenea, peste jumătate dintre copii afirmă că au fost jigniţi sau deranjaţi în mediul online, iar 43 la sută spun că în ultimul an au văzut pe internet imagini sau filme cu conţinut sexual.

Pe de altă parte, 62,9 la sută dintre părinţi spun că nu verifică ce prieteni sau contacte adaugă copiii lor pe profilul de reţea socială sau în lista de messenger, 71,3 la sută nu controlează mesajele de pe e-mail sau messenger, iar 58,7 la sută nu verifică site-urile vizitate cei mici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/copiii-si-retelele-de-socializare-cati-parinti-verifica-ce-prieteni-isi-fac-copiii-lor-pe-facebook-sau-messenger-10544614
10544614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.