Copiii care au supravieţuit 5 săptămâni în jungla columbiană îşi vor spune propria poveste

Autor: Laura Buciu Postat la 12 iunie 2023 72 afişări

Copiii care au supravieţuit 5 săptămâni în jungla columbiană îşi vor spune propria poveste

Cei patru copii indigeni care au fost daţi dispăruţi timp de peste cinci săptămâni în jungla din sudul Columbiei îşi vor spune propria poveste despre această încercare, a declarat duminică tatăl celor doi fraţi mai mici, relatează Reuters.

Copiii, cu vârste cuprinse între 1 şi 13 ani, au supravieţuit accidentului aviatic din 1 mai, în care a murit mama şi alţi doi adulţi. Ei au fost găsiţi vineri în provincia Caqueta, după săptămâni de căutări de către armată şi comunităţile indigene.

Calvarul lor a început la primele ore ale dimineţii, când avionul Cessna 206 care transporta şapte persoane şi care călătorea între aeroportul Araracuara din Caqueta şi San Jose del Guaviare, un oraş din provincia Guaviare, a emis o alertă de tip mayday din cauza unei defecţiuni la motor.

„Îşi vor spune poveştile şi le veţi auzi”, a declarat Manuel Ranoque, tatăl fraţilor de 1 şi 5 ani, după ce i-a vizitat la spitalul militar din Bogota.

„Nu este uşor să îi întrebăm, deoarece copiii au stat 40 de zile fără să mănânce bine, aşa că nu am reuşit să obţin informaţii de la copilul cel mare”, a declarat Ranoque reporterilor.

De asemenea, Ranoque le-a spus reporterilor că mama copiilor a supravieţuit patru zile după prăbuşire, o versiune contestată de un alt membru al familiei care a vorbit, de asemenea, cu jurnaliştii. Reuters nu a reuşit să verifice independent aceste informaţii.

O echipă a găsit avionul pe 16 mai într-o zonă densă din pădurea tropicală şi a recuperat corpurile celor trei adulţi aflaţi la bord, însă copiii nu au fost găsiţi nicăieri.

Simţind că aceştia ar putea fi în viaţă, armata columbiană a intensificat căutările şi a trimis 150 de soldaţi cu câini în zonă, unde ceaţa şi frunzele dese au limitat foarte mult vizibilitatea. Zeci de voluntari indigeni s-au alăturat, de asemenea, căutărilor. Pe măsură ce căutările avansau, soldaţii au găsit mici indicii care i-au făcut să creadă că cei mici sunt încă în viaţă, inclusiv urme de paşi, un biberon, scutece şi bucăţi de fructe care arătau ca şi cum oamenii ar fi muşcat din ele.

Potrivit generalului Pedro Sánchez, care s-a ocupat de operaţiunile de salvare, copiii au fost găsiţi la 5 km distanţă de locul prăbuşirii avionului, într-o mică pădure. El a declarat că echipele de salvare au trecut de câteva ori la o distanţă cuprinsă între 20 şi 50 de metri de locul în care au fost găsiţi copiii, dar nu i-au văzut.

"Copiii mici erau deja foarte slăbiţi", a spus Sánchez. "Puteau doar respira sau mai aveau putere pentru a ajunge la un fruct mic pentru a se hrăni sau pentru a bea o picătură de apă în junglă", a spus el.

Rămâne o oarecare confuzie cu privire la motivul pentru care copiii nu au fost găsiţi mai devreme, având în vedere că echipele de căutare au trecut atât de aproape de ei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copil,
junglă,
supravieţuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.