Contul curent al balanţei de plăţi a avut un excedent de 327 milioane euro în primele două luni

Postat la 15 aprilie 2013 16 afişări

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat în primele două luni un excedent de 327 milioane de euro, faţă de un deficit de 657 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii deficitului balanţei comerciale şi al veniturilor şi majorării surplusului la servicii.

Contul curent al balanţei de plăţi a avut un excedent de 327 milioane euro în primele două luni

 "În perioada ianuarie - februarie 2013 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un excedent de 327 milioane euro, comparativ cu un deficit de 657 milioane euro în aceeaşi perioadă din anul 2012, pe fondul reducerii deficitului balanţei comerciale (cu 465 milioane euro) şi al veniturilor (cu 64 milioane euro), al surplusului înregistrat de balanţa serviciilor (152 milioane euro, faţă de un deficit de 116 milioane euro), precum şi al majorării excedentului balanţei transferurilor curente cu 187 milioane euro - în principal pe seama transferurilor nete ale administraţiei publice", se arată într-un comunicat al BNR.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au totalizat 163 milioane euro, faţă de 192 milioane euro în primele două luni ale anului trecut, din care creditele intragrup au însumat 94 milioane euro, iar participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă estimată au totalizat 69 milioane euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/contul-curent-al-balantei-de-plati-a-avut-un-excedent-de-327-milioane-euro-in-primele-doua-luni-10748427
10748427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.