Control fulger al ITM Timiş la Nestle, după anunţul privind închiderea fabricii. Ce au anunţat inspectorii

Postat la 11 ianuarie 2019 509 afişări

Inspectorii din cadrul ITM Timiş au făcut, vineri, un control la fabrica Nestle din Timişoara, în condiţiile în care compania nu a informat ITM despre intenţia de a închide fabrica din oraş. „Se vor da salarii compensatorii, vor da şi un spor”, au spus inspectorii după control.

Control fulger al ITM Timiş la Nestle, după anunţul privind închiderea fabricii. Ce au anunţat inspectorii

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Pavel Kasai, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost instituit un control la fabrica Nestle din Timişoara, după ce au apărut informaţii în presă că sala de producţie din oraş se va închide.

 

Potrivit şefului ITM Timiş, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii companiei, s-a aflat că Nestle ar urma să închidă toate unităţile din România, urmând a fi disponibilizaţi, în total, aproximativ 900 de angajaţi.

 

“Am instituit un control la compania Nestle. Doi inspectori au fost în control astăzi (n.r. vineri). Ei nu ne-au informat despre intenţia de a închide fabrica din Timişoara, am aflat din presă. Am aflat că se face totul conform legii, oamenii sunt anunţaţi, se vor da salarii compensatorii, vor da şi un spor, acum începe procedura. Luni va veni la sediul ITM Timiş şi o înştiinţare în formă scrisă şi vom vedea exact. Este totul în regulă, se face totul conform contractului colectiv de muncă. Sediul social al acestei societăţi se află la Bucureşti. Aici, la Timişoara este fabrica, sunt 388 de oameni care vor fi disponibilizaţi, dar şi ceilalţi de la Bucureşti, deci cam 900 de oameni. 

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
controlul,
fabrica,
itm,
inspectori,
inchidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.