Consumul de alimente, băuturi şi tutun a crescut cu 8,4% în primele opt luni ale anului

Autor: Liviu Iancu Postat la 02 octombrie 2014 31 afişări

Afacerile din comerţul cu amănuntul, serie brută, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, au crescut în primele opt luni cu 7,6% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (11%) şi de produse alimentare, băuturi şi tutun (8,4%), a anunţat joi INS.

De asemenea, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate s-a majorat cu 0,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a urcat cu 7,6% în intervalul ianuarie-august, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,3%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,2%).

Afacerile din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,6%) şi vânzările de produse nealimentare (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,2%) şi vânzările de produse nealimentare (-0,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 0,3%.

Comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creştere cu 3,7% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+5,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creştere cu 5,6% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,9%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+7,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CIFRĂ AFACERI,
COMERŢ,
/actualitate/consumul-de-alimente-bauturi-si-tutun-a-crescut-cu-8-4-in-primele-opt-luni-ale-anului-13360854
13360854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.