Constituţie suspendată, graniţe închise. Cât ar putea dura tranziţia din Sudan/ Armata a preluat controlul ţării

Postat la 12 aprilie 2019 47 afişări

Consiliul Militar al Sudanului preconizează că perioada de tranziţie a puterii poate dura doar o lună, în condiţii de pace, deşi acest lucru ar putea dura până la doi ani, conform anunţului făcut joi, relatează Reuters.

Constituţie suspendată, graniţe închise. Cât ar putea dura tranziţia din Sudan/ Armata a preluat controlul ţării

Liderul Consiliului Militar, ministrul Apărării Ahmed Awad Ibn Auf, a anunţat joi că perioada de tranziţie va dura doi ani, după care vor fi organizate alegeri electorale.

 

Armata sudaneză a preluat controlul ţării joi, după ce l-a înlăturat din funcţie pe preşedintele Omar al-Bashir, care a fost ulterior arestat. Preşedintele Omar al-Bashir a fost destituit după aproape 30 de ani petrecuţi în funcţie.

 

Ministrul Apărării a transmis că a fost declarată stare de urgenţă timp de trei luni. De asemenea, Constituţia a fost suspendată, graniţele au fost închise pe termen nedeterminat şi spaţiul aerian al Sudanului a fost închis pentru 24 de ore.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzitie,
sudan,
inchidere,
armata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.