Constanţa: Alegător amendat după ce şi-a fotografiat buletinul de vot

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 septembrie 2020 483 afişări

Constanţa: Alegător amendat după ce şi-a fotografiat buletinul de vot

Un alegător din judeţul Constanţa a fost amendat, duminică, de poliţişti, după ce şi-a fotografiat buletinul de vot.

Potrivit IPJ Constanţa, incidentul a avut loc în localitatea Comana. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării votului.

Conform poliţiştilor, persoana a fost identificată şi amendată cu 600 de lei, conform Legii 115/2015.

Într-un alt dosar, poliţiştii fac cercetări pentru coruperea alegătorilor.

„Astăzi (duminică-n.r.), în jurul orei 08.20, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că un membru al comisiei din secţia de votare nr. 275 ar fi oferit o suma de bani unei persoane care şi-a exercitat dreptul de vot”, a transmis IPJ Constanţa.

În urma audierilor, poliţiştii au stabilit faptul că membrul comisiei în cauză ar fi datorat 15 lei unei persoane, cu care s-ar fi întâlnit accidental în incinta secţiei de votare, moment în care i-ar fi înmânat suma de bani respectivă. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fotografiat,
buletin,
vot

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.