Consolidarea Arcului de Triumf a ajuns să dureze mai mult decât construcţia sa

Postat la 16 noiembrie 2016 197 afişări

Consolidarea Arcului de Triumf a ajuns să dureze mai mult decât construcţia sa

Consolidarea Arcului de Triumf pare fără sfârşit. Este nevoie de încă aproape 400 de mii de euro ca lucrările să fie gata, iar parada de Ziua Naţională din Capitală să revină la traseul tradiţional, pe sub Arc. Consolidarea monumentului durează deja de aproape trei ani, în timp ce construirea lui a durat doar doi.

Până acum, cheltuielile de consolidare au depăşit 7,6 milioane de euro. Inclusiv bani europeni, pe care tot primăria i-a achitat din cauza nerespectării termenelor pentru finalizarea lucrărilor. Acestea ar fi trebuit să fie finalizate încă din primăvara anului trecut. Numai în acest an, Primăria Capitalei a avansat alte 3 termene de finalizare: 30 iunie, 30 octombrie şi 25 noiembrie.

Aşa s-a ajuns ca reconsolidarea să dureze mai mult decât întreaga perioadă de construcţie a Arcului, scrie televiziunea publică. Arcul de Triumf este monument istoric, simbol al victoriei României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.