Consiliul Europei a îndemnat Rusia să îl elibereze pe Navalnîi

Postat la 19 iulie 2013 31 afişări

Secretarul general al Consiliului Europei (CoE) Thorbjorn Jagland a îndemnat joi seara la eliberarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, până la pronunţarea unei hotărâri definitive împotriva acestuia.

Consiliul Europei a îndemnat Rusia să îl elibereze pe Navalnîi

 El s-a declarat "preocupat" de faptul că hotărârea pronunţată de Tribunalul din Kirov împotriva lui Aleksei Navalnîi şi a lui Piotr Ofiţerov, acuzat alături de acesta de corupţie, "se traduce prin încarcerarea imediată, înainte ca hotărârea să fie definitivă", se arată într-un comunicat al secretarului general al organizaţiei paneuropene, din care Rusia face parte începând din 1996 şi care are sediul la Strasbourg, în estul Franţei.

"Am îndemnat autorităţile să îl elibereze pe domnul Navalnîi până la pronunţarea unei hotărâri definitive. Navalnîi nu reprezintă nicio ameninţare aparentă pentru societate şi nu a dovedit că ar intenţiona să se sustragă justiţiei. El ar trebui să beneficieze de o procedură în apel echitabilă", a conchis Jagland.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consiliul-europei-a-indemnat-rusia-sa-il-elibereze-pe-navalnii-11132525
11132525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.