Consiliul Concurenţei analizează impactul intrării Lidl pe piaţa românească

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 23 octombrie 2013 204 afişări

Consiliul Concurenţei derulează din oficiu o analiză a impactului intrării retailerului german Lidl pe piaţa românească de profil în 2010, odată cu preluarea celor aproximativ 100 de magazine Plus de la Tengelmann.

Consiliul Concurenţei analizează impactul intrării Lidl pe piaţa românească

"Facem o analiză de evaluare a impactului intrării Lidl pe piaţă", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Analiza este prima de acest fel realizată de Consiliul Concurenţei după aprobarea unei tranzacţii şi presupune evaluarea evoluţiei pieţei după tranzacţia dintre Lidl şi Tengelmann şi dacă au apărut deficienţe în piaţa de profil. Raportul va fi gata până la sfârşitul acestui an.

În februarie 2010, grupul german Lidl a anunţat că va prelua de la compania germană Tengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria, iar în noiembrie Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică.

La vremea respectivă, tranzacţia a ridicat semne de întrebare pentru că Lidl& Schwartz opera în România şi reţeaua de hipermarketuri discount Kaufland şi prin preluarea Plus, magazine tot cu profil discount, ar fi depăşit o cotă de 60% din retailul discount. Formatele celor două magazine erau însă diferite. După preluare, Lidl a continuat extinderea în România ajungând la o reţea de 164 de magazine.

Principalul competitor al Lidl este Penny Market, care deţine 138 de magazine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSILIUL CONCURENŢEI,
ANALIZĂ,
LIDL
/actualitate/consiliul-concurentei-analizeaza-impactul-intrarii-lidl-pe-piata-romaneasca-11551994
11551994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.