Conservatorii, pe primul loc în scrutinul din Marea Britanie, fiind urmaţi de laburişti - exit-poll

Autor: Gaidau Ion Postat la 08 mai 2015 49 afişări

Partidul Conservator al premierului David Cameron se clasează pe primul loc în urma scrutinului din Marea Britanie, fiind urmat de Partidul Laburist, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează BBC News Online.

Partidul Conservator este creditat cu 316 locuri în Parlamentul de 650 de locuri, iar Partidul Laburist, condus de Ed Miliband, ar obţine 239 de locuri.

Partidului Naţional Scoţian (SNP) se clasează pe locul al treilea, cu 58 locuri în Parlamentul britanic, urmat de Partidul Liberal-Democrat, cu 10 locuri.

Plaid Cymru, partidul naţionalist din Ţara Galilor, ar urma să obţină patru mandate, iar Partidul Verde şi Partidul Independenţei Regatului Unit (Ukip) câte două.

Conservatorii nu au reuşit să obţină majoritatea de 326 de locuri, însă, dacă acest rezultat va fi confirmat, David Cameron ar urma să efectueze un al doilea mandat la conducerea Guvernului britanic.

Cele peste 50.000 de secţii de votare au fost deschise de la ora locală 7.00 (9.00, ora României) până ora locală 22.00 (24.00, ora României).

Pentru cele 650 de mandate de la Westminster s-au înregistrat la vot aproximativ 50 de milioane de persoane.

În cadrul alegerilor generale, englezii au mai fost invitaţi să aleagă peste 9.000 de consilieri locali, în cadrul a 279 de autorităţi locale.

Rezultatele finale sunt aşteptate vineri după-amiaza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ALEGERI,
PARTIDE
/actualitate/conservatorii-pe-primul-loc-in-scrutinul-din-marea-britanie-fiind-urmati-de-laburisti-exit-poll-14227465
14227465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.