Banca Angliei corectează datele privind achiziţiile de obligaţiuni ale străinilor

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 07 mai 2015 41 afişări

Banca Angliei a redus aproape la jumătate datele referitoare la achiziţiile de obligaţiuni ale investitorilor internaţionali în luna martie, la 14,8 miliarde lire sterline (22,5 miliarde dolari), corectând informaţiile care semnalau în mod bizar un nivel record de interes chiar înainte de alegeri.

Cumpărătorii străini au investit în martie 14,8 miliarde de lire sterline în obligaţiuni britanice, potrivit băncii centrale, cu 13,4 miliarde de lire sub nivelul anunţat pe 1 mai, transmite Bloomberg.

Banca Angliei a explicat că o eroare umană, privind statisticile lunii februarie, au făcut ca datele din martie să indice un nivel record al achiziţiilor de obligaţiuni de către investitorii internaţionali.

Corecţia, efectuată de banca centrală în ajunul alegerilor parlamentare de joi, modifică date care au determinat presa să relateze că investitorii internaţionali trec cu vederea probabilitatea ridicată a unui rezultat neconcludent al scrutinului.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, şi colegii săi s-au abţinut de la comentarii publice înainte de alegeri, limitând orice declaraţii legate de datele publicate de instituţie.

"Datele schimbă puţin imaginea. Este un fapt stânjenitor. Statisticile sunt revizuite mereu, iar datele respective nu sunt cruciale pentru alegeri, aşa că pare a fi doar o greşeală jenantă", a spus David Keeble, director la Credit Agricole în New York.

În februarie, investitorii internaţionali au cumpărat obligaţiuni britanice în valoare de 5,8 miliarde de lire în loc să vândă obligaţiuni de 7,6 miliarde de lire, aşa cum anunţase iniţial banca centrală. În consecinţă, datele din martie, privind achiziţii de obligaţiuni de 28,2 miliarde de lire, au fost eronate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BANCA ANGLIEI,
OBLIGAŢIUNI,
/actualitate/banca-angliei-corecteaza-datele-privind-achizitiile-de-obligatiuni-ale-strainilor-14221793
14221793
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.