CONFERINŢA MEDIAFAX - LAPAR: România stă printre cel mai prost din UE la media producţiei de cereale

Autor: Liviu Iancu Postat la 31 martie 2015 46 afişări

România se situează foarte jos în Uniunea Europeană la media producţiei de cereale, cu 3,5 tone la hectare la grâu şi 4,5 tone la porumb, a declarat marţi Nicolae Sitaru, vicepreşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), la conferinţa MEDIAFAX Talks about Agriculture.

"Eu văd din teren altfel decât vede ministrul de la Bucureşti. Ne situăm cu media producţiilor la un nivel foarte jos, la grâu - 3,5 tone la hectar şi la porumb - 4,5 tone", a spus Sitaru, după ce ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că România se clasează pe locuri fruntaşe în Europa la producţia de cereale.

Sitaru explică rezultatele proaste prin faptul că "mica agricultură" nu foloseşte seminţele certificate şi nu beneficază de tehnologii noi.

"Agricultura a ajuns de subzistenţă şi producţiile sunt foarte mici", a mai spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AGRICULTURĂ,
LAPAR,
/actualitate/conferinta-mediafax-lapar-romania-sta-printre-cel-mai-prost-din-ue-la-media-productiei-de-cereale-14089569
14089569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.