Concluzia unui experiment Fed: Cele mai mari bănci din SUA pot pierde până la 541 de miliarde de dolari în cazul unui panici generalizate. Cu toate acestea, băncile ar rămâne solvabile

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 29 iunie 2023 32 afişări

Concluzia unui experiment Fed: Cele mai mari bănci din SUA pot pierde până la 541 de miliarde de dolari în cazul unui panici generalizate. Cu toate acestea, băncile ar rămâne solvabile

Cele mai mari bănci din SUA ar pierde 541 de miliarde de dolari într-un scenariu apocaliptic, dar au încă ar avea suficient capital pentru a absorbi pierderile, potrivit testelor de stres anuale efectuate de Rezerva Federală, scrie Financial Times.

În urma testului Rezerva Federală a SUA a acordat note pozitive celor mai mari bănci, printre care JPMorgan Chase şi Goldman Sachs. Acest rezultat este în acord cu poziţia directorilor de pe Wall Street care au susţinut că instituţiile financiare ar putea rezista unui scenariu apocaliptic în care s-ar confrunta cu pierderi majore.

Rezultatele experimentului vor ajuta, de asemenea, la determinarea a cât de mult capital trebuie să deţină băncile în următoarele 12 luni.

Analiştii au prezis că cerinţele de capital ale unor instituţii precum Goldman, JPMorgan, Morgan Stanley şi Bank of America vor scădea. Acest lucru a întărit speranţele pentru dividende mai mari sau mai multe programe de stock buyback.

„Rezultatele de astăzi confirmă faptul că sistemul bancar rămâne puternic şi rezistent”, a declarat Michael Barr, Fed vice-chair for supervision.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.