Concedierile din tehnologie nu se mai opresc: Încă un gigant tehnologic anunţă că dă afară 6,650 de oameni ca urmare a scăderii bruşte a cererii

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 06 februarie 2023 120 afişări

Concedierile din tehnologie nu se mai opresc: Încă un gigant tehnologic anunţă că dă afară 6,650 de oameni ca urmare a scăderii bruşte a cererii

Dell Technologies Inc., confruntată cu o scădere istorică a cererii de computere personale, va elimina aproximativ 6,650 de locuri de muncă. Astfel, Dell devine ultima dintr-o lungă serie de companii din domeniul tehnologiei care dau oameni afară, scrie Moneycontrol.

Compania se confruntă cu condiţii de piaţă care „continuă să se erodeze în faţa unui viitor incert”, a scris co-şeful de operaţiuni Jeff Clarke într-o notă vizualizată de Bloomberg. Reducerile se ridică la aproximativ 5% din forţa de muncă globală a Dell, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

După un boom al PC-urilor în perioada pandemiei, Dell şi alţi producători de hardware s-au confruntat cu o cerere în scădere. Compania de analiză de piaţă IDC a anunţat că datele preliminare arată că livrările de computere personale au scăzut brusc în al patrulea trimestru din 2022. Dintre companiile importante, Dell a înregistrat cea mai mare scădere – 37% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, potrivit IDC. Dell generează aproximativ 55% din veniturile sale din computere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dell,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.