CONCEDIERI pe bandă rulantă la un gigant auto: Motivul stupefiant pentru care sute de oameni au fost daţi afară. Foştii şi actualii angajaţi dau din casă şi spun tot adevărul

Postat la 16 octombrie 2017 396 afişări

Gigantul american Tesla a concediat un număr nedeterminat de angajaţi în urma unor serii de evaluare a performaţelor profesionale după ce compania şi-a sporit considerabil forţa de muncă prin achiziţionarea de producătorului de panouri solare SolarCity Corp, scrie Bloomberg.

CONCEDIERI pe bandă rulantă la un gigant auto: Motivul stupefiant pentru care sute de oameni au fost daţi afară. Foştii şi actualii angajaţi dau din casă şi spun tot adevărul

Concedierile fac parte dintr-o revizuire anuală, au afirmat reprezentanţii companiei cu sediul la Palo Alto din California, într-un e-mail, fără a oferi un număr exact de persoane afectate.

Potrivit unor actuali şi foşti  angajaţi care au preferat să rămână anonimi, citaţi de San Jose Mercury News şi Bloomberg, producătorul Modelului S a dat afară săptămâna aceasta între 400 şi 700 de angajaţi, printre care ingineri, manageri şi lucrători în fabrică.

"Ca în cazul oricărei companii, revizuirile de performanţă înseamnă, de asemenea, uneori şi plecări din rândul angajaţilor", se arată în declaraţia companiei. "Tesla continuă să crească şi să angajeze noi oameni din întreaga lume".

Compania are peste 2.000 de joburi scoase la bătaie pe site-ul său.

Concedierile vin după ce Tesla a declarat că a construit doar 260 de maşini Model 3 în al treilea trimestru, având ăn vedere că estimările sale erau de 1.500 de unităţi. O întârziere în producţie poate duce la pierderea unora dintre cei aproape jumătate de milion de oameni care au început să plătească depozite de 1.000 de dolari la începutul anului trecut.

Citti mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.