Companiile greceşti care se transferă în Bulgaria ar putea crea 20.000 de locuri de muncă

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 22 iulie 2015 83 afişări

Un număr de 60.000 de companii din Grecia sunt dispuse să îşi transfere activităţile în Bulgaria, din cauza măsurilor de restricţionare a activităţii băncilor şi de control al capitalului, relatează Novinite.

Cu toate că băncile elene au fost redeschise luni, după ce au fost închise timp de trei săptămâni, fondurile firmelor continuă să fie blocate, iar acestea nu pot face plăţi către furnizorii străini.

Asociaţia pentru Capital Industrial din Bulgaria (BICA) estimează că posibila redirecţionare a firmelor elene în Bulgaria ar crea cel puţin 20.000 de locuri de muncă.

Un astfel de transfer ar facilita activitatea comercială a firmelor elene, dar companiile ar avea nevoie de mai mult timp pentru activităţile de export al produselor.

În prezent, firmele elene nu se mulţumesc doar să se stabilească în apropierea graniţei, la Petrich şi Sandanski, ci şi în alte oraşe bulgăreşti.

Grecii cumpără în Bulgaria tot mai multe proprietăţi pentru birouri şi solicită deschiderea de conturi la băncile bulgăreşti, pentru a putea să îşi plătească furnizorii.

Un alt motiv pentru transferul operaţiunilor companiilor din Grecia în Bulgaria este majorarea impozitului pe profit la 29%, în timp ce impozitul din Bulgaria este de numai 10%.

În prezent, companiile elene asigură locuri de muncă pentru 70.000 de bulgari şi, potrivit estimărilor, numărul acestora ar putea depăşi 90.000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
BULGARIA,
COMPANII
/actualitate/companiile-grecesti-care-se-transfera-in-bulgaria-ar-putea-crea-20-000-de-locuri-de-munca-14625631
14625631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.