Companiile germane îndeamnă la prudenţă în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei

Postat la 24 martie 2014 37 afişări

Mediul de afaceri german îndeamnă la prudenţă în ceea ce priveşte sancţiunile economice împotriva Rusiei, unde companii precum Volkswagen, Siemens sau HeidelbergCement au afaceri importante care ar putea fi expuse la impactul unor astfel de măsuri, potrivit unei analize Bloomberg.

Companiile germane îndeamnă la prudenţă în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei

 Uniunea Europeană şi Statele Unite se pregătesc pentru noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, după ce preşedintele Vladimir Putin a finalizat săptămâna trecută formele legale pentru anexarea Peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean aflat sub ocupaţie rusă de la începutul lunii martie.

Germania, cea mai mare economie europeană, are cele mai strânse legături economice cu Rusia dintre statele UE. Volkswagen, Siemens şi HeidelbergCement sunt printre cei mai importanţi investitori străini din Rusia, relaţii încurajate de guvernele germane care s-au succedat în ultimii 20 de ani.

Grupul de retail Metro are 130 de magazine în Rusia, cea mai mare piaţă a companiei după Germania, Polonia şi Italia. Producătorul de articole sport Adidas are o poziţie privilegiată pe piaţa rusă, deoarece furnizează echipamentul echipei naţionale de fotbal. Lufthansa are cele mai multe legături cu aeroporturi din Rusia dintre toţi operatorii vest-europeni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/companiile-germane-indeamna-la-prudenta-in-privinta-sanctiunilor-impotriva-rusiei-12319636
12319636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.