Companiile americane Visa şi MasterCard s-ar putea retrage din Rusia

Postat la 20 mai 2014 37 afişări

Companiile americane Visa şi MasterCard au circa şase săptămâni la dispoziţie pentru a decide dacă rămân în Rusia, în contextul unei legi care le impune plata a sute de milioane de dolari pentru a opera în ţară.

Companiile americane Visa şi MasterCard s-ar putea retrage din Rusia

 "Cerinţele actuale ale Rusiei merg mai departe decât suntem dispuşi să facem. Sper să ajungem la o concluzie diferită (de propunerea actuală - n.r.) decât să ne întâlnim la 1 iulie şi să spunem că nu suntem dispuşi să participăm", a declarat directorul general al Visa, Charlie Scharf, la o conferinţă cu investitorii, la Boston, potrivit Bloomberg.

Şeful Visa şi directorul general al MasterCard, Ajay Banga, au declarat că lucrează cu membri ai legislativului din Rusia pentru schimbarea legii, care a fost adoptată ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA Rusiei în contextul crizei din Ucraina.

În joc se află venituri combinate de 638 de milioane de dolari ale celor doi operatori de plăţi prin card, precum şi poziţia pe o piaţă importană care face tranziţia de la plata în numerar la cea electronică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/companiile-americane-visa-si-mastercard-s-ar-putea-retrage-din-rusia-12638298
12638298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.