Biden: SUA pot ajuta România să-şi reducă dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti

Postat la 20 mai 2014 40 afişări

SUA pot ajuta ţările europene, inclusiv România, să-şi reducă dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele american, Joe Biden, subliniind că Rusia nu ar trebui să-şi folosească resursele ca armă împotriva vecinilor.

Biden: SUA pot ajuta România să-şi reducă dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti

 "Rusia nu ar trebui să poată să-şi folosească resursele ca armă împotriva vecinilor săi", a precizat Biden, adăugând că Washingtonul poate ajuta ţările europene, inclusiv România, să-şi reducă dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti.

"Securitatea şi stabilitatea acestei regiuni depind de existenţa mai multor furnizori şi a mai multor moduri de transport al energiei. O aprovizionare mai stabilă şi mai sigură a Europei cu energie va echivala cu o lume şi o economie mondială mai stabile şi mai sigure", a spus Joe Biden.

Acesta se declară de acord cu vocile din Europa care susţin că este timpul ca securitatea energetică să devină următorul capitol al proiectului european de integrare şi extindere a pieţei care a început cu Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului. "Făcut aşa cum trebuie, acest lucru ar schimba situaţia în Europa. Iar Statele Unite sunt pregătite să continue să ajute. De mult timp, SUA susţin eforturile din cadrul UE de a diversifica sursele energetice, de a crea pieţe de energie mai flexibile şi de a spori eficienţa energetică, astfel încât nicio ţară să nu poată folosi sursele de energie ca arme politice", a susţinut oficialul american.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/biden-sua-pot-ajuta-romania-sa-si-reduca-dependenta-de-petrolul-si-gazele-rusesti-12637273
12637273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.