Companiile americane de tutun trebuie să recunoască public că au minţit în legătură cu pericolele fumatului

Postat la 28 noiembrie 2012 18 afişări

Producătorii de ţigări din Statele Unite vor trebui să informeze publicul că industria tutunului a minţit în legătură cu riscurile fumatului şi că a preparat produsele din tutun anume pentru a mări dependenţa, conform unei decizii a justiţiei americane, scrie The Wall Street Journal.

Companiile vor plăti din propriile buzunare pentru această campanie de informare publică care va rula timp de cel puţin doi ani. Mesajele vor trebui să apară în presă şi la televizor, cât şi pe ambalajele produselor. Ordinul tribunalului vine la finalul unui proces deschis în 1999 de guvernul federal împotriva principalilor producători de ţigări, acuzaţi de escrocherie. Printre acuzaţi se numără companiile Philip Morris, RJ Reynolds Tobacco şi Lorillard Tobacco. "Companiile de tutun au produs intenţionat ţigări cu un conţinut suficient de nicotină cât să creeze şi să menţină dependenţa", avertizează unul din mesaje. "Când fumezi, nicotina îţi schimbă creierul - de aceasta este atât de greu să te laşi de fumat."

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tutun,
ancheta,
justitie,
fumat,
pericole,
companii
/actualitate/companiile-americane-de-tutun-trebuie-sa-recunoasca-public-ca-au-mintit-in-legatura-cu-pericolele-fumatului-10355657
10355657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.