Companiile americane au acumulat rezerve de aproape 1.000 mld. dolari în conturi offshore

Postat la 01 aprilie 2014 26 afişări

Companiile americane au acumulat rezerve de aproape 1.000 de miliarde de dolari în paradisuri fiscale, pentru a evita plata taxelor mai mari din SUA, conform unei analize a Moody's, citată de Financial Times.

Companiile americane au acumulat rezerve de aproape 1.000 mld. dolari în conturi offshore

 Totodată, creşterea puternică a rezervelor deţinute de companii în străinătate subliniază încrederea redusă în economie şi reticenţa faţă de investiţii, în pofida condiţiilor bune de finanţare oferite de dobânzile scăzute.

Rezervele totale de bani ale companiilor americane au crescut anul trecut la 1.640 miliarde de dolari, cu 12% mai mult faţă de nivelul din 2012, potrivit datelor agenţiei de rating. Astfel, companiile americane au pus deoparte anul trecut 180 miliarde de dolari.

Multe companii din SUA menţin profiturile obţinute în străinătate în conturi bancare offshore, având în vedere taxele mari presupuse de repatrierea fondurilor pentru finanţarea de investiţii sau recompensarea acţionarilor prin răscumpărări de acţiuni sau dividende mai mari, relatează Financial Times.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/companiile-americane-au-acumulat-rezerve-de-aproape-1-000-mld-dolari-in-conturi-offshore-12377554
12377554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.