Compania preferată în care a investit Warren Buffett: Un business cu ciocolată care i-a adus un profit de 8000%

Postat la 12 iulie 2019 264 afişări

A investit în companii - gigant precum Apple, Coca-Cola, Amazon sau Bank of America, însă businessul preferat al lui Warren Buffet a rămas o mică afacere cu ciocolată a unui producător din California: See's Candies.

Compania preferată în care a investit Warren Buffett: Un business cu ciocolată care i-a adus un profit de 8000%

Buffett şi partenerul său de investiţii, Charlie Munger, au avut „câştiguri excepţionale şi un timp minunat”, după cum povestea chiar el într-o scrisoare din 1991 adresată celorlalţi acţionari.

Probabil că motivul principal al afecţiunii deosebite a lui Buffett pentru companie este profitul uriaş, de 8000%, pe care l-a avut de-a lungul anilor, de la investiţia iniţială din 1972 – adică peste 160% pe an. De când a fost achiziţionat de Buffett, businessul a crescut de la venituri de 30 de milioane de dolari la vânzări de peste 380 de milioane de dolari, având un profit de 80 de milioane de dolari.

„Aproape că am pierdut businessul. Eu am oferit 25 de milioane, proprietarul a cerut 30 de milioane, însă în cele din urmă a cedat. Am riscat, dacă nu ajungeam la o înţelegere cele 2 miliarde ar fi ajuns în buzunarul altcuiva”, povesteşte magnatul, citat de Markets Insider.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
warren buffett,
ciocolata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.