Compania minieră Vast Resources a investit anul trecut 4,5 milioane de dolari în două unităţi din România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 februarie 2016 185 afişări

Vast Resources, compania minieră de origine britanică, a investit în 2015 în România peste 4,5 milioane de dolari. Investiţia a fost făcută la cele două mine administrate de companie pe teritoriul ţării noastre: la Băiţa Plai, judeţul Bihor şi în Mănăilă, judeţul Suceava.

Compania minieră Vast Resources a investit anul trecut 4,5 milioane de dolari în două unităţi din România

Sumele atribuite au vizat activităţi precum întreţinerea infrastructurii celor două mine, dotarea minelor cu echipamente noi, mentenanţa celor două situri, proiecte de mediu şi formarea profesională a angajaţilor.

 

Odată cu începerea activităţii companiei în România, numărul de angajaţi ai celor două mine a crescut cu peste 50%. Astfel, compania are, în prezent, un număr de 180 de angajati, cifră care se previzionează că se va dubla până la finele anului 2016.

 

Compania de explorare şi exploatare minieră Vast Resources a reînceput activitatea în cariera Mănăilă în luna august a anului trecut, urmând ca în cursul anului 2016 să demareze lucrările şi la Mina Băiţa. Activitatea companiei în România vizează exploatarea de materiale polimetalice iar investiţiile pe termen lung vor avea în vedere atât întreţinerea şi reabilitarea minelor, cât şi instruirea angajaţilor, respectiv sprijinirea comunităţilor din apropiere. 

 

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. La jumătatea anului 2013, Vast Resources a început operaţiunile din România.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/compania-miniera-vast-resources-a-investit-anul-trecut-4-5-milioane-de-dolari-in-doua-unitati-din-romania-15039250
15039250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.