Compania care schimbă de la rădăcini regulile în domeniul angajărilor. Care este categoria de angajaţi pe care aceasta o caută, iar majoritatea nu vor să o angajeze

Autor: Andra Stroe Postat la 18 februarie 2021 517 afişări

Compania care schimbă de la rădăcini regulile în domeniul angajărilor. Care este categoria de angajaţi pe care aceasta o caută, iar majoritatea nu vor să o angajeze

De multe ori, femeile care sunt şi mame se confruntă cu dificultăţi în a găsi un job. Unii angajatori sunt reticenţi legat de abilitatea candidatelor de a-şi îndeplini sarcinile de la locul de muncă atunci când trebuie să aibă grijă şi de copii. Compania de consultanţă Accenture a luat însă hotărârea de a schimba acest lucru - va angaja în curând 150 de mame. Noile posturi create vor fi în cadrul departamentelor de tehnologie, strategie şi consultanţă, la birourile din Chicago ale companiei, scrie CNN. Accenture a declarat că rolurile vor oferi noilor angajaţi flexibilitate, sprijin, instruire şi mentorat.

Pentru a găsi şi angaja candidaţi, compania colaborează cu The Mom Project, o platformă care conectează femeile din mediul profesional cu companiile aflate în căutare de candidaţi. Organizaţia a declarat că se concentrează asupra mamelor care sunt şomere şi care doresc să facă o schimbare în carieră. „Locurile de muncă despre care vorbim pentru aceste mame le oferă o carieră. Sunt roluri extrem de râvnite în tehnologie şi consultanţă, sunt tipul de roluri care le permit să îşi întreţină familia”, a spus Lee Moore, director general al Accenture Midwest.

Decizia vin într-un moment în care femeile au fost afectate în mod disproporţionat de pandemie. Femeile au pierdut 5,3 milioane de locuri de muncă în ultimul an, comparativ cu 4,6 milioane de locuri de muncă pierdute de bărbaţi.

În 2017, Accenture şi-a stabilit ca obiectiv să devină un angajator cu locuri de muncă egale din punct de vedere al genului până în 2025. În prezent, din cei 514.000 de angajaţi la nivel mondial, 215.000 sunt femei. Parteneriatul cu Mom Project este o modalitate prin care compania crede că îşi poate atinge obiectivul, iar cele 150 de noi angajări reprezintă doar începutul, a spus Moore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
mame,
angajari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.