Compania care dezvoltă cel mai înalt turn de locuinţe din România

Autor: Ioana Matei Postat la 14 ianuarie 2022 241 afişări

Compania care dezvoltă cel mai înalt turn de locuinţe din România

Forty Management SA, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte şi regenerare urbană din România, îşi propune să dezvolte un proiect rezidenţial exclusivist, Central District Royal Suites, cu o valoare de piaţă estimată la 76 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. 

Proiectat sub forma unui turn înalt de 122 metri, Central District Royal Suites va fi cel mai înalt ansamblu  de locuinţe din România. Proiectul va fi amplasat pe un teren de 3.000 mp, situat lângă Fântâna Mioriţa şi va oferi 34 de apartamente de lux în 3 configuraţii: apartament pe 1 etaj complet, duplex pe jumătate de etaj şi penthouse-uri pe 2 etaje. 

Proiectul va integra întregul teren în spaţiile publice învecinate ce vor fi reconfigurate. Faţada galeriei de artă publică permite deschiderea spaţiului spre exterior, unindu-se astfel cu grădina pentru a oferi un loc adecvat pentru artă şi evenimente artistice mari. „Conceptul arhitectural al clădirii se concentrează pe calităţi oferite de cele mai exclusiviste proiecte rezideţiale din lume, precum privelişti unice, înălţimea spaţiului, lumină naturală, materiale premium, autonomie energetică şi tehnologie legată de confort. Volumul şi geometria clădirii, în spirală, oferă o vedere unică pentru fiecare locuinţă. Terasele generoase permit fiecărui apartament o deschidere de 270°. Acest proiect pune Bucureştiul pe harta proiectelor emblematice moderne” spune Traian Bompa, arhitect principal Sane Architecture. Central District Royal Suites va fi o clădire autonomă pasivă din punct de vedere energetic. Faţada este realizată dintr-un amestec de piatră compozită neagră şi panouri fotovoltaice care, în combinaţie cu sisteme geotermale şi o izolaţie termică generoasă la exterior, asigură sustenabilitatea proiectului. 

Conceptul a fost realizat de Sane Architecture, un studio de arhitectură cu sediul la Paris, ale cărui proiecte au fost recunoscute în mai multe competiţii internaţionale. Compania, fondată în 2013 de către arhitecţii români Christina Chelarescu şi Traian Bompa, are o bogată experienţă în domeniile arhitecturii, economiei şi artei. 

Central District Royal Suites a înregistrat un punctaj de 84 de puncte din 100 pe Macro Level Matrix Scale în urma unui studiu de piaţă emis de Savills UK asupra pieţei imobiliare din România în 2020.

Forty Management SA este un dezvoltator imobiliar de proiecte verzi de dezvoltare şi regenerare urbană premium cu utilizare mixtă sub marca Central District. Portofoliul companiei cuprinde 333 de apartamente finalizate, 600 de apartamente în construcţie, un hotel de 5 stele cu 300 de camere, 9.000 mp de spaţii de birouri precum şi spaţii comerciale. Forty Management a obţinut certificarea Green Homes pentru toate proiectele sale realizate până în prezent. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
companie,
dezvoltare,
locuinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.