Compania aeriană poloneză LOT a achiziţionat compania aeriană germană Thomas Cook Condor

Autor: Departamentul Economic Postat la 24 ianuarie 2020 208 afişări

Compania aeriană poloneză LOT a achiziţionat compania aeriană germană Thomas Cook Condor

Compania aeriană poloneză LOT a achiziţionat compania aeriană germană Thomas Cook Condor, creând un grup de aviaţie care transportă peste 20 de milioane de pasageri pe an, au comunicat companiile.

Condor, care a fost vândut pentru aproximativ 300 de milioane de euro, operează o flotă de peste 50 de aeronave, în timp ce LOT are o flotă de 80 de aeronave.

Directorul general al LOT, Rafal Milczarski, a apreciat că ar putea urma o comandă de aproximativ 30 de avioane de la Boeing şi Airbus.

Spre deosebire de Thomas Cook, operatorul turistic care falimentat în septembrie, Condor a primit un credit de 380 de milioane de euro (422 de milioane de dolari) din partea statului german, care i-au permis salvarea.

Într-o declaraţie, Condor şi LOT, care este deţinut de PGL, au spus că vorrambursa împrumutul în întregime. Se aşteaptă ca preluarea să fie finalizată până în aprilie 2020, după ce autorităţile antimonopol vor aproba.

Lazard şi Pekao au fost băncile de investiţii care lucrează pentru PGL în timp ce Rothschild & Co au acţionat pentru Condor.

Primul ministru polonez Mateusz Morawiecki, al cărui cabinet este naţionalist, a declarat vineri o conferinţă de presă: „Până acum, companiile străine au preluat active preţioase poloneze, acum este invers!”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.