Comoara secreta de sub Calea Victoriei: cel putin jumatate de miliard de euro

Postat la 23 aprilie 2010 24 afişări

Aurul din tezaurul istoric nu a fost niciodata evaluat si nu este asigurat, pentru ca statul roman nu isi permite sa plateasca polite de 50 de milioane de euro anual. Reprezentantii muzeului stau insa linistiti, pentru ca piesele sunt expuse intr-un buncar care i-a pacalit pe nemti in timpul Primului Razboi Mondial si au instalat un sistem performant de securitate, cu infrarosii, senzori si jandarmi.

Daca vrei sa vezi cu ochii tai cum arata 500 mil. euro in aur, nu trebuie decat sa cobori in Sala tezaurului din Muzeul National de Istorie, unde sunt expuse cele mai de pret obiecte din istoria Romaniei: tezaurul de la Pietroasele, bratarile dacice, bijuteriile Casei Regale, plus sute de alte arme sau bijuterii.

Colectia nu este evaluata si nu este asigurata, insa potrivit unor experti din domeniu, valoarea ei depaseste 500 de milioane de euro.

Cititi un articol in exclusivitate despre Sala Tezaurului din Muzeul National de Istorie pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comoara-secreta-de-sub-calea-victoriei-cel-putin-jumatate-de-miliard-de-euro-6028957
6028957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.