Comisia Europeană solicită României măsuri de temperare a deficitului public

Postat la 21 noiembrie 2018 29 afişări

Deficitul public a crescut în România de la -0,5 % în 2015 la -2,9 % în 2016 şi se preconizează că acesta va ajunge la -3,3 % în 2018, -3,4 % în 2019 şi -4,7 % în 2020, acest nivel al deficitului urmând a fi cel mai ridicat din UE, apreciază Comisia Europeană.

Comisia Europeană solicită României măsuri de temperare a deficitului public

Comisia a prezentat miercuri, în „Semestrul european, pachetul de toamnă: Consolidarea creşterii durabile şi favorabile incluziunii”, priorităţile economice şi sociale ale UE pentru 2019, document în cadrul căruia prezintă avize privind planurile bugetare. Pachetul confirmă existenţa unei situaţii deosebit de grave de neconformitate cu Pactul de stabilitate şi de creştere în cazul Italiei; Grecia este integrată pentru prima dată în semestrul european, spune comisia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisie,
deficit,
comisia europeana,
public,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.