Comisia Europeană: Este inacceptabil ca Austria să refuze să renunţe la secretul bancar

Postat la 08 aprilie 2013 17 afişări

Comisia Europeană susţine schimbul automat de informaţii între ţările membre privind conturile bancare şi apreciază că este inacceptabil ca Austria să refuze să renunţe la secretul bancar, în timp ce Luxembourg s-a declarat dispus să facă un pas în această direcţie.

Comisia Europeană: Este inacceptabil ca Austria să refuze să renunţe la secretul bancar

 "Este imposibil ca un stat membru să le blocheze pe celelalte 26. Este dificil pentru Austria să îşi menţină poziţia când restul ţărilor membre sunt pregătite să avanseze către schimbul automat de informaţii", a afirmat luni Emer Traynor, purtător de cuvânt al comisarului european însărcinat cu fiscalitatea, Algirdas Semeta.

Traynor a arătat că în privinţa schimbului de informaţii există reguli clare în UE.

"Un număr de 25 de state s-au angajat să le respecte. Dar Austria şi Luxembourg sunt singurele care refuză, în numele secretului bancar, să transmită automat informaţii referitoare la conturile rezidenţilor în UE, la solicitarea autorităţilor judiciare", a arătat purtătorul de cuvânt.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-este-inacceptabil-ca-austria-sa-refuze-sa-renunte-la-secretul-bancar-10721303
10721303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.