Comisia Europeană continuă să sprijine aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Postat la 03 iunie 2013 63 afişări

Comisia Europeană continuă să sprijine aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, se arată în cel de-al treilea raport cu privire la "bilanţul de sănătate" al acestui spaţiu de liberă circulaţie, adoptat luni de CE.

Comisia Europeană continuă să sprijine aderarea României şi Bulgariei la Schengen

 "În urma concluziilor Consiliului din iunie 2011, potrivit cărora atât Bulgaria, cât şi România îndeplinesc criteriile necesare pentru a aplica integral aquis-ul Schengen, au fost implementate măsuri care le vor facilita aderarea. Totuşi, Consiliul nu a putut decide eliminarea controalelor la graniţele interne pentru aceste state. Comisia continuă să sprijine aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, precum şi eforturile preşedinţiei în această direcţie", se arată în raport.

Acest raport acoperă perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2012 şi 30 aprilie 2013 şi evaluează, în special, aplicarea normelor Schengen, procedurile de eliberare a vizelor şi de securitate şi situaţia de la frontierele externe ale spaţiului Schengen, potrivit unui comunicat al CE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-continua-sa-sprijine-aderarea-romaniei-si-bulgariei-la-schengen-10921947
10921947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.