Comisia Europeană cere OPCOM să admită şi jucători din altă ţară pe piaţa energiei

Postat la 12 decembrie 2012 14 afişări

Comisia Europeană (CE) a început o investigaţie privind abuzul de poziţie dominantă împotriva OPCOM şi a Transelectrica, acţionarul unic al bursei de energie, suspectând cele două entităţi că discriminează participanţii la piaţă pentru că îi obligă să fie înregistraţi în România.

"Comisia are îngrijorări că OPCOM poate discrimina companiile pe baza naţionalităţii sau a locului unde sunt înregistrate (...)", se arată într-un comunicat al CE. CE investighează solicitarea OPCOM, adresată companiilor care tranzacţionează energie pe platforma spot, ca toţi participanţii să fac dovada că plătesc TVA şi că prin urmare sunt înregistrate în România. Potrivit CE, această practică poate cauza creşterea costurilor traderilor de energie din afara ţării şi ar putea descuraja alte companii să intre pe piaţă, având ca efect scăderea lichidităţii pe OPCOM.

Mai multe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
comisia europeana,
opcom,
jucatori
/actualitate/comisia-europeana-cere-opcom-sa-admita-si-jucatori-din-alta-tara-pe-piata-energiei-10388390
10388390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.