Comisia Europeană anchetează dacă România a restricţionat exporturi de gaz spre alte state ale Uniunii Europene

Postat la 01 iunie 2017 42 afişări

Comisia Europeană a iniţiat o investigaţie formală pentru a evalua dacă operatorul sistemului de transport al gazului din România, Transgaz, a restricţionat exporturile spre alte state membre ale Uniunii Europene.

Comisia Europeană anchetează dacă România a restricţionat exporturi de gaz spre alte state ale Uniunii Europene

Comisia Europeană va investiga dacă Transgaz a făcut abuz de poziţia dominantă pe piaţă, prin încălcarea normelor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

"Comisia Europeană este determinată să se asigure că toţi consumatorii din spaţiul UE se bucură de surse sigure de energie la preţuri accesibile", a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru Politici concurenţiale.

"În acest sens, o piaţă unică europeană a energiei, integrată şi competitivă, este esenţială. Prin urmare, trebuie să investigăm dacă Transgaz a abuzat de poziţia dominantă, izolând piaţa de gaz din România şi împiedicând integrarea acesteia în reţeaua europeană", a adăugat Margrethe Vestager.

România este al treilea producător de gaz natural din Uniunea Europeană (după Olanda şi Marea Britanie) şi are importante rezerve de gaz, inclusiv noi zăcăminte descoperite în Marea Neagră. Transgaz este singurul operator al sistemului de transport al gazelor naturale din România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.