Comisar UE: Multe dintre practicile corporatiste ale Google sunt îngrijorătoare

Postat la 21 februarie 2014 46 afişări

Multe aspecte ale practicilor corporatiste ale Google reprezintă motive de îngrijorare, a declarat vineri comisarul antitrust al UE, Joaquin Almunia, potrivit căruia trebuie luată o decizie finală referitoare la acordul negociat privind motorul de căutare al companiei, transmite MarketWatch.

Comisar UE: Multe dintre practicile corporatiste ale Google sunt îngrijorătoare

 "Dincolo de reglementările antitrust, alte aspecte ale comportamentului Google pot ridica motive de îngrijorare. Optimizarea fiscală, colectarea datelor personale ale utilizatorilor şi utilizarea drepturilor de proprietate intelectuală sunt doar câteva probleme care ar trebui să fie pe agenda autorităţilor publice", a spus Almunia.

Comisarul a anunţat la începutul acestei luni un acord cu Google pentru eliminarea problemelor legate de folosirea abuzivă a poziţiei dominante pe piaţa din Europa, unde deţine o cotă de piaţă de peste 90%.

Google a ajuns la un acord amiabil cu UE pentru încheierea anchetei antitrust care datează de trei ani după ce s-a angajat să afişeze în rezultatele căutărilor, alături de propriile servicii specializate, şi pe cele ale rivalilor. Angajamentul, cu o durată de cinci ani, permite Google să adauge noi servicii sau să modifice pagina de căutare, atâta timp cât asigură concurenţilor trei link-uri alături de propriile servicii specializate, precum Google Shopping, Google News sau Google Finance.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisar-ue-multe-dintre-practicile-corporatiste-ale-google-sunt-ingrijoratoare-12126593
12126593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.