Codul Rutier se modifică radical peste câteva zile. Categoria de români care ar putea plăti amenzi la jumătate. Noi prevederi pentru cumpărarea unei maşini second hand

Postat la 14 mai 2018 297 afişări

O nouă prevedere din Codul Rutier, care intră în vigoare de la 20 mai, ar putea pune probleme celor care vor să-şi cumpere o maşină second hand. Pe de altă parte, o categorie de români ar putea plăti amenzi rutiere la jumătate, odată cu modificarea valorii punctului de amendă.

Codul Rutier se modifică radical peste câteva zile. Categoria de români care ar putea plăti amenzi la jumătate. Noi prevederi pentru cumpărarea unei maşini second hand

Dacă vă doriţi o maşină rulată, potrivit noii legi, trebuie să anunţaţi tranzacţia în termen de 90 de zile de la data dobândirii maşinii. În caz contrar, riscaţi o amendă de până la 2.900 de lei şi suspendarea înmatriculării.

În cazul noii legi, survine mai întâi suspendarea înmatriculării, iar circulaţia pe drumurile publice cu o maşină a cărei înmatriculare a fost suspendată va fi interzisă şi amenzile vor fi usturătoare.

„Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat ori este anulată", stabileşte Ordonanţa Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Amenzi rutiere mai mici pentru pensionari

O altă prevedere ţine de punctul-amendă, care ar putea avea două valori, una pentru oamenii activi ai societăţii şi alta pentru pensionari, potrivit unei noi propuneri legislative înregistrate la Senat pentru dezbatere. Dacă valoarea punctului-amendă pentru pensionari va fi mai mică decât valoarea celui pentru angajaţi, cei ieşiţi la pensie vor achita amenzi rutiere mai mici.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.