Codul galben de caniculă a fost prelungit până luni

Postat la 29 iulie 2012 14 afişări

Pe parcursul zilei de luni, 30 iulie, canicula va persista în sudul şi în estul ţării, unde se vor înregistra frecvent valori de 35-37 de grade şi izolat 38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine accentuat, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

ANM a prelungit, astfel, atenţionarea meteo cu cod galben, emisă sâmbătă şi valabilă iniţial până duminică, potrivit căreia în regiunile sudice şi estice canicula va persista, se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade şi izolat 39 de grade, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Începând din seara zilei de duminică, precizează ANM, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul, centrul şi nordul teritoriului, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi va cădea grindină.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/codul-galben-de-canicula-a-fost-prelungit-pana-luni-9908601
9908601
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.