Cod PORTOCALIU şi cod galben de CANICULĂ: Temperaturile ajung şi la 40 de grade Celsius. Harta zonelor afectate

Postat la 27 iunie 2017 335 afişări

Meteorologii au emis marţi o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi zona joasă a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi, pentru ziua de joi, când se pot înregistra până la 40 de grade Celsius.

Cod PORTOCALIU şi cod galben de CANICULĂ: Temperaturile ajung şi la 40 de grade Celsius. Harta zonelor afectate

Potrivit ANM, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34 - 36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

În cazul codului portocaliu emis pentru judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi zona joasă de relief a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi, joi se vor atinge local maxime termice de 37 - 39 de grade şi pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De asemenea, meteorologii au emis, marţi, şi o avertizare cod galben de caniculă valabilă miercuri pentru Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi local în Transilvania. Indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

VEZI AICI HATA

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.