România are în UE statut de inovator modest; performanţa în inovaţie a scăzut cu 14,1% în 6 ani

Postat la 27 iunie 2017 50 afişări

România şi Bulgaria sunt singurele ţări din Uniunea Europeană care au statutul de inovator modest, performanţa României în materie de inovaţie scăzând cu 14,1% în 2016, comparativ cu 2010, potrivit celui mai recent tablou de bord privind inovarea, publicat marţi, de Comisia Europeană.

România are în UE statut de inovator modest; performanţa în inovaţie a scăzut cu 14,1% în 6 ani

În ultimii şase ani, performanţa României în materie de inovaţie a scăzut cu 14,1%, de la 47,9% în raport cu media performanţei Uniunii Europene în 2010, la 33,8%,în 2016.

Punctele forte ale sistemului de inovaţie românesc sunt reprezentate de mediul prietenos cu inovarea, vânzările şi resursele umane, în timp ce punctele slabe se remarcă la capitolele investiţiile firmelor, finanţe şi suport.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.