Cod portocaliu de ploi puternice în 13 judeţe

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 august 2021 102 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi galben de ploi abundente în 13 judeţe. Bucureştiul intră sub Cod galben de ploi.

Cod portocaliu de ploi puternice în 13 judeţe

În intervalul sâmbătă ora 10.00 – duminică ora 23.00, un Cod galben anunţă, pentru cea mai mare parte a ţării, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...35 l/mp şi local 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse în sud-estul teritoriului.

Începând de sâmbătă ora 15.00 până duminică la ora 18.00, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Sibiu, Covasna şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba şi Buzău este Cod portocaliu.

Capitala se va afla sub Cod galben de ploi.

Va ploua abundent şi îndeosebi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 50...90 l/mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod portocaliu,
ploi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.